Assortiment keerwanden 2.5 meter hoog

Hier vindt u een overzicht van de verschillende uitvoeringen met beknopte specificaties.

Keerwanden met hak:

Keerwanden zonder hak:


Afmeting:

  • Bruto hoogte: De bruto hoogte is de totale hoogte. (gemeten van onderkant voet tot bovenkant keerwand)
  • Netto hoogte: De netto hoogte is de te gebruiken hoogte. (gemeten van bovenkant voet tot bovenkant keerwand)
  • Lengtes: Standaard zijn de keerwanden 4 meter lang, maar zijn ook in lengtematen (passtukken) van 3, 2 en 1 meter verkrijgbaar. Op de kopse kanten is een zogenoemde veer en groef verbinding gestort. Dit zorgt voor een eenvoudige en stabiele plaatsing/verbinding. Koppellatten zijn hiermee verledentijd.
  • Breedte: De breedte van de keerwand is de voet, wandikte en hak (indien aanwezig) opgeteld. Indien er voldoende ruimte beschikbaar is, adviseren wij de keerwand mét hak. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit en draagkracht (m²) van de ondergrond.
  • Voetdikte: De voetdikte (gemeten van onderkant voet tot bovenkant voet) is bij nagenoeg alle keerwanden 14cm dik. Dit gecombineerd met de Van der Wal betonplaten van 14cm dik, voorkomt hoogteverschillen in uw ondergrond wat extra (loon- grondwerker) kosten met zich mee zou kunnen brengen.

Belasting:

  • Aslast: De aslast is het gewicht van uw aanrijd- en/of inkuilmateriaal gedeeld door het aantal assen. Voorbeeld: Een tractor met een eigen gewicht van 6.000kg en een opraapwagen (met 2 assen) inclusief inhoud van 28.000kg weegt samen 34.000kg. Er vanuit gaande dat de trekker 2 assen heeft delen we het totale gewicht van 34.000kg door het totaal aantal assen(4) = 8.500kg per as. Het toepassen van een keerwand met een aslast van 10.000kg is in dit geval ruim voldoende. De Van der Wal beton keerwanden zijn leverbaar tot een aslast van 21.000kg.
  • Grondwal: Het toepassen van een grondwal bied diverse voordelen. Zo verhoogt dit onder andere de aslast, gaat het verzakking tegen, voorkomt zuurstof en/of vocht in uw silo en kunt u simpelweg makkelijker bij uw afdekmaterialen. De niet- vrijstaande keerwanden hebben, zonder een grondwal, een aslast van 2.500kg. Mét een grondwal, van 50% van de totale hoogte, hebben deze een aslast van 10.000kg.

Afwerking:

  • Zelfverdichtend- hogesterktebeton: Door de toepassing van zelfverdichtend- hogesterktebeton C60/75 mag u, een aan alle zichtzijde zeer glad afgewerkte en sterke keerwand van ons verwachten. De perssappen en/of zuren tasten dan ook 1,5x minder snel aan dan bij  standaard keerwanden met een betonkwaliteit van C35/40.
  • KOMO-certificaat: Een KOMO certificaat word afgegeven door een onafhankelijke stichting. U kiest voor een keerwand met KOMO certificaat? Dan voldoet deze aan alle markt- én overheidseisen. U koopt de kwaliteit die is beloofd: aantoonbaar de beste.
  • Hoekoplossingen en beginstukken: De keerwanden, voorzien van een hoekoplossing of een beginstuk, worden in een aparte mal geproduceerd. Op deze manier blijft de minimale betondekking en maatvoering gewaarborgd. Een zaagsnede, met hiermee een verhoogde kans op betonrot, is dan ook niet aan de orde. De gemiddelde meerprijs van een hoekoplossing of beginstuk ten opzichte van het standaard element betreft zo’n € 100,00 excl. BTW